Kahvimme tulee suoraan 14 viljelijäperheeltä Nonsoungin kylästä, Laosista

 

Arnoldsin yhteistyökumppani Slow Forest Coffee työskentelee suoraan pienviljelijöiden kanssa Nonsoungin kylässä Laosissa, tavoitteenaan parantaa viljelijöiden toimeentuloa sekä puuston ja luonnon monimuotoisuutta kahvitiloilla ja niiden ympäristössä. Toinen tavoitteemme on tietysti tarjota sinulle mahtavaa kahvia!

 

 

Katso, mistä kahvisi on kotoisin

 

Nonsoungin kylä sijaitsee Bolavenin ylängöllä, eteläisessä Laosissa. Luonnollinen kahvinviljely puiden varjossa on kyläläisille pitkä perinne. Tämä peltometsäviljelyksi kutsuttu tapa on kulkenut kyläläisten keskuudessa sukupolvilta toisille. Se tuottaa mahtavan makuista kahvia ja suojelee samalla alueen luonnon monimuotoisuutta!

Taking Root - täydellinen jäljitettävyys ja vaikutusten hallinta

Slow käyttää Taking root -sovellusta metsän tilan sekä viljelmien seurantaan. Sovelluksen kautta myös asiakkaat voivat läpinäkyvästi seurata kehitystä. Klikkaa vieraillaksesi millä tahansa Nonsoungin kylän Arnolds-kahvin pienviljelijän tilalla.

Taking Root -sovellukseen

Puiden varjossa viljely - mitä se on?

Niin sanottu metsäkahvi viittaa istutettujen tai luonnonpuiden varjossa viljeltyyn kahviin.


Istuttamalla puita ja muuta kasvillisuutta kahvipensaiden sekaan viljelmät kehittyvät ajan myötä luontaisia metsiä muistuttaviksi ympäristöiksi, houkutellen erilaisia hyönteisiä ja villieläimiä. Tällainen ympäristö on ekologisesti kestävämpi kuin nykyiset kahvimonokulttuurit ja tuottaa korkealaatuista kahvia. Tämä johtuu siitä, että se muistuttaa kahvin luontaista kasvuympäristöä.


Kahvipavut kypsyvät hitaasti puiden varjossa ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta- aineita, ja jokainen niistä poimitaan huolellisesti käsin.

Luontopositiivinen - mitä se tarkoittaa?


Slow on luontopositiivinen kahvialan toimija. Termi luontopositiivinen viittaa luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseen vuoteen 2030 mennessä.


Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Slow….


….sitoo kahviviljelmillään enemmän hiiltä kuin mitä tuotannon muissa vaiheissa vapautuu. Tämä tapahtuu luonnollisesti puiden sitoessa hiiltä.


….pyrkii kasvattamaan ja ylläpitämään luonnon monimuotoisuutta istuttamalla ja suojelemalla paikallisia puulajeja, jotka houkuttelevat hyönteisiä ja villieläimiä.


…minimoi kahvinkasvatuksen haitalliset ympäristövaikutukset varmistaakseen, että paikalliset ekosysteemit pysyvät terveinä ja elinvoimaisina.


…auttaa huonompiosaisia viljelijöitä pois köyhyydestä takaamalla heille riittävän, tasaisen toimeentulon. Slow tukee myös paikallisia kyläyhteisöjä ja on mukana kehitysprojekteissa.

Arnoldsin kahvilla on selkeät tavoitteet

Arnolds vastaa yhdessä Slow'n kanssa suoraan kahdeksaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteista.


Lue lisää YK:n kestävän kehityksen tavoitteista
Lue lisää Arnoldsin ja Slow’n kestävän kehityksen tavoitteista

Kuinka parannamme pienviljelijöiden elinkeinoja?

Arnolds ja Slow lähestyvät Nonsoungin pienviljelijöiden elinkeinoja kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että tiimimme suunnittelee kehitystoimenpiteet huolellisesti viljelijöiden kanssa paikan päällä Laosissa, jolloin teoillamme on oikeasti suora vaikutus. Jokaisesta hankitusta kahvikilosta menee 80 senttiä kylän kehitystoimenpiteisiin. Pienviljelijät saavat satokauden tuotosta 40 % etukäteen, mikä tasapainottaa kahvinmyynnistä saatuja tuloja.


Lue Slow'n blogista, miten autamme viljelijöitä konkreettisesti

Mikä tekee Arnoldsin kahvista ympäristöystävällistä?

Arnoldsin kahvi on kasvatettu metsässä peltometsäviljelyn keinoin. Kun kahvi kasvaa muun puuston lomassa, sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin monokulttuuriviljelmillä. Puut sitovat suuren määrän hiiltä juuriinsa, runkoihinsa sekä maaperään. Peltometsäviljely tarjoaa suojan myös eläimille, linnuille ja hyönteisille.


Lue lisää peltometsäviljelystä

Arnoldsin kahvi

Michael de Renouard, Slow’n tanskalainen maailmanluokan paahtomestari, on kehittänyt Arnoldsin Nonsoungin pavuille omat paahtoprofiilit täydelliseksi kumppaniksi tuoreen donitsin tai vastapaahdetun bagelin kylkeen. Espresson erityisyys piilee suklaisissa ja pähkinäisissä vivahteissa; suodatinkahvissa korostuu täyteläinen, pehmeä ja vahva paahtoprofiili.